Veckans bästa!

Man måste nästan älska den här :] Jag utnämner den här med till veckans bästa!


 



Goosebumps!

Om en vecka..

Shiet..!
Jag kom just på att jag fyller år om en vecka!
Jahapp, då var det bara att sätta igång och börja baka då.

Skills.

Theo har förresten lärt sig att låsa upp ytterdörren.
Smitarn.
Ååh som jag har fasat för det! Ibland hittar jag honom på bron i mina skor. Ibland hittar jag honom ute på gården, helt näck och ibland hittar jag honom springandes ner efter gatan eller på väg till lekparken.

Undrar när jag inte ska hitta honom alls?

Regn!

Är det bara jag som tycker det är skönt med regn? Då kan man åtminstone vara inne och påta på utan att ha dåligt samvete. Jag har då hunnit massor idag. Tvättat, plockat, dammsugit, vädrat, diskat och till och med varit ute på en promenix. Imorrn får det gärna va sol. Tror jag ska dra ner på stan (om orken finns) och leta ett par stövlar åt Theo.

På tal om stövlar, så var jag på bytardagarna igår. Jag fyndade en hel kasse med kläder, skor och mössor för 140 spänn. Jag köpte även ett par stövlar åt Theo (woohoo!) och när jag kom hem så upptäckte jag att det var helt fel storlek! Fastän jag hade varit så noga och kollat flera gånger så att det skulle bli rätt. Det var bara det att det som jag trodde var skostorleken (25) var i själva verket säljarnumret, så hem kom jag med ett par stövlar i storlek 21 istället :P Som tur var så kostade de bara 10:-
Stövlar till salu.. nån!? Inte det..?

Ikväll var vi dessutom och köpte en ståbräda. Hittade en nästintill ny på blocket för 300:- Inte ett sånt superpris kanske men den fanns i Hedlunda och så var den ju några ören billigare än på affärn så jag är nöjd! Nu återstår det att se vad Theo tycker om den. Hoppas han gillar den för att åka vagn i vaket tillstånd gillar han då inte..


I feel good..

Ja nu börjar vi friskna till här borta. Både jag och Theo mår piggelin medans Tobbe åkte på magsjukan igår. Jao, liiite skadeglad måste jag nog erkänna att jag är, eftersom han aldrig blir sjuk! Det här är första gången sen vi blev ihop som det händer. Bara synd att det skulle va magsjuka som han åkte dit på ;)

Veckans bästa!

Tänkte visa en musikvideo som ligger högt upp på min lista över bästa musikvideorna någonsin. Sen så är jag ju lite småförtjust i Coldplays mesiga pop-rock-pling-plong-tjosan-hejsan-musik också så det kan ju nästan inte bli bättre :]




Magsjuka!

Ja..
Nu vet vi va det var. Det var magsjuka!
Än så länge så är det bara jag och Theo som har åkt dit och jag hoppas de andra klarar sig. Jag känner mig nästan som vanligt idag :D Theo spydde inatt igen men verkar va pigg idag och har till och med ätit frukost! Om än en liten sådan.

Just nu så lever jag för söndagen. Bytardagarna!
Jag har upptäckt att Lilleman (som helt plötsligt inte är så liten längre) har vuxit ur hela sin garderob! Utom några få enstaka plagg. Så här är vi i akut behov av kläder!
Så på söndag ska jag fara dit, själv och slåss om sakerna. För det var just va det var förra gången, slagsmål, världens längsta , trångt och hett som i helvetet! Och där gick jag med en liten nyfödd på magen och en livrädd ettåring i handen. Det besöket gick fort, och jag kan lova er att det gör jag aldrig om igen!

Kräks och grönt bajs!

Och det var väl den här veckans kanske trevligaste rubrik?

Theo kräktes 2ggr igår, och sen va det inte mer med det. Han beter sig som vanligt, springer skuttar, hoppar, klättrar, ramlar men äter lite mindre än vanligt. Hmm.. undrar vad det var för någonting?

När jag bytte blöjan på Tilia igår så va det grönt bajs där i. och det var inte bara grönt utan GRÖNT! Jag blev helt chockad och förbryllad och var på vippen att ringa 112 (okej, där överdrav jag..) innan jag tillslut kom på att det måste ha varit karamellfärgen som vandrat ut.

Ååh härliga vårväder!
Synd bara att man måste dammsuga 179ggr på en dag..

Tant Grön.

Jag fick en snilleblixt idag. Theo hade en våga-vägra-potta dag så jag tog fram karamellfärgen, droppade en droppe i pottan och försökte tuta i pojken att det blir grönt kiss om man kissar på droppen :P Först tyckte han det var jättekul! Men när det kom till det där med att kissa på droppen ja, då ville han inte vara med längre.
Vi struntade i det och gick på toan istället. Sen kom jag på att jag kanske skulle ta bort pottan med karamellfärgen.
Oj, vilken tur att jag kom ihåg den! tänkte jag. Annars hade det kunnat sluta illa, även fast det bara var en liten droppe.

När jag kom in i vardagsrummet så låg där en liten grön dam och sög på en flaska.. med karamellfärg i!
Jag hade alltså kommit ihåg den lilla droppen i pottan men totalt  GLÖMT bort flaskan!
TUR den inte var helt öppen utan halvt igenskruvad. För ni ser ju hur snygg hon blev :P Och händerna var 2½ nyanser grönare. Det var inte kul att tvätta bort.
Hon är fortfarande grön..
Det blir nog inget bvc imorrn :P



Tant Grön

Lille Trille Man.

Theo ramlar och slår sig som vanligt. När vi var uppe på fjället så snavade han, föll raklång och "klöv" näsan på skoterskidan. Tur i oturen var ju att det bara blev en skråma för det såg ut som att han knäckte näsbenet. Det hade han förmodligen gjort också om det hade tagit längre upp. I förrgår föll han raklång ner på golvet ifrån soffryggen. Igår föll han in i soffbordet så det bara small! Så där fick han både ett blåöga och skrubbsår. Tror jag måste införskaffa full hockey mundering åt honom när han fyller 3.

Han är fortfarande ruggigt tjurskallig när det gäller att inte gå på pottan. Men idag kom jag på honom 2ggr med att sitta på toan och ropa -JAA Theo kan kissa själv! :D Då blir man stolt i mammahjärtat vill jag lova.
Tro det eller ej men han är faktiskt torr på nätterna. Jag brukar vakna av en hes liten Theo som nyper sig på blöjan och säger -Kissa!? Så då är det bara att snabba sig upp! För är man inte nog snabb så kissar han i blöjan. Och där har vi anledningen till varför jag inte har vågat testa utan blöja än. Han brukar nämligen krypa över i vår säng på morgonskvisten och där har jag bara en pytteliten plastad frotté. Så nu blir det nog att åka och inhadla flera meter av den varan :P



Scarface




Trevligt.

Jodå vi hade trevligt! :)
Det är alltid trevligt att vara i stugan, I like it. Synd bara att en vecka går alldeles för fort, och nu är man hemma igen med en jäkla massa tvätt istället.

Igår va det kalas hos Måns som blev stora killen. 1 år.. jag har svårt att fatta det faktiskt! Tyckte det var nyss vi var och hälsade på dem på BB. Det är läskigt vad tiden går fort! Ännu läskigare är det att det bara är 3½ månad kvar tills vår egna lillskrutt fyller 1. Stoppa tiden tack!


Hemma.

Japp.. nu är vi hemma.
Orkar inte skriva mer för nu är jag snart medvetslös!

Zzzzz..

Trött.

Trött trött trött!
Nu tror jag att vi är färdigpackade. Vi åker i alla fall imorrn. Jag mamma och ungarna. På torsdag kommer Pappa och Tobbe. Och brorsan skulle visst ta egen bil så han dyker väl upp när han har lust.

Nu ska jag bara fixa i ordning Theos påskägg som han ska få, och sen ska jag krypa isäng. Och så måste jag komma ihåg påskägget som han fick av farmor och farfar. Och så ska jag förbi min mormor och hämta påskägg åt honom där. Och så skulle mamma fixa påskägg åt honom med. SJUKT vad mycket påskägg!!!
Men då är ju påsken räddad för min del också, för jag vet att minst två av äggen kommer vara proppfulla med godis. Och om ni trodde jag skulle låta min stackars gosse äta upp allt godis själv så trodde ni fel :P 
Sorry grabben!


Godnatt och adjö..

Lite smått stressad


Visst ser det trevligt ut?



På onsdag eller torsdag åker vi till stugan igen. Så förbaskat skönt!
Som vanligt så är det minst 1000 saker att både göra, handla, packa och komma ihåg.
Egentligen borde jag inte alls vara uppe nu men jag har tvätt i maskinen som jag verkligen borde hänga upp... nu!

Skärpning på G!


Här har ni en bild på mig och Mini-Theo utanför stugan (mars-07)


Hoppas på fint väder hela påsken och lite till!

 

En cool liten grabb på skotern (april -08)

Theo

Ojojoj! Jag måste bara få ägna hela detta inlägg åt att få skryta lite över min fine lille son. Han har varit en ängel idag!
De senaste veckorna så har han haft en jobbig period. Vi har haft bakslag med potträningen, matvägran, trots, skrik och grin. Men idag var allt som bortblåst och det var sååå skönt!

För det första, så var blöjan snustorr när vi klev upp imorse!!! Så nu har han fixat sin första torra natt någonsin. Gissa om man blev stolt? :] Speciellt efter allt krångel vi har haft på sista tiden. Sen så har det gått hur bra som helst att gå på pottan idag. Inga protester alls! Och bäst av allt, inget kiss på golvet. Yes!

Andra saker som förvånat mig idag är att han..

..har ätit jättebra idag! Nästan som den "gamla Theo".

..har ätit macka med pålägg på. Annars så brukar han nästan jämt plocka bort det.

..har helt på eget initiativ ätit en banan. Det var rätt kul eftersom han blev jättefjaskig när det gällde frukt efter "matvägrarperioden".

..har ätit upp en hel (ganska stor också) potatis innan han började med fiskpinnarna. I vanliga fall så brukar det vara tvärt om och inte så mycket av potatisen som åker ner i magen. Han har aldrig gillat det..

..har varit go och gla i stort sett hela dagen.

och så fick Tobbe lägga honom ikväll, helt utan protester! Jag fick till och med en godnattpuss utan att han skulle klänga sig fast i halsen på mig och vägra släppa :] Annars så har han varit jättemammig på senaste tiden och varje gång det har varit Tobbes tur att lägga honom så har han grinat och skrikit i högan sky. Men ikväll gick det minsann hur bra som helst!


Mammahjärtat spricker av kärlek till denna lilla kille! :]
Hoppas på en lika bra morgondag..




Det går framåt!

Nu känner jag mig rätt nöjd och redo att visa upp bloggen. Det finns mycket kvar som jag skulle vilja trixa till men det tar jag eftersom. I det stora hela så känner jag mig ganska klar :)
Fasen vad bra jag är!

Nu står jag i valet och kvalet. Jag funderar på om jag ska flytta över alla inlägg ifrån gamla bloggen eller om jag helt enkelt ska låta det vara som det är. Jag har i alla fall lagt in en länk till gamla bloggen, så att den inte glöms bort helt!

Det tar sig, sa mordbrännarn!

Ja, nu börjar den nya bloggen arta sig. Jag känner mig nog snart färdig.. snart. Vi får väl se om det fortsätter gå lika bra som det hittills har gjort.
Nu lockar sängen. Har redan varit uppe alldeles för länge!

RSS 2.0