Drömmaren.

Theo har alltid varit en liten drömmare. Både på dagen, men kanske värst på natten.

Det började när han var en liten liten bebis. Han vaknade mitt i natten och gallskrek! Skrek och skrek och skrek. Och sen var det som om någon tryckte på en knapp och han vaknade. Tyst. Tittade runt med sina stora bruna ögon. Frågande. Var är jag? Vad händer?
Och så har det fortsatt.

I perioder drömmer han mardrömmar väldigt ofta. Skriker, gråter och vaknar. Ibland flera gånger per natt. Men nu är det annorlunda. Nu kan han berätta vad han har 'varit med om'.
Ibland är det roliga saker. Myror som hoppar. Morfar och Theo som kör bil. Badhuset.
Ibland är det läskiga mardrömmar. Som den gången någon hade tvingat honom att åka skoter i källarn (?), Den gången han blev påkörd av en bil eller som igår natt när han blev uppäten av en kossa!

Jag lyssnar såklart, med stora öron. Helt fascinerad av vad som rör sig i hjärnan på denna lilla pojke :]




Lycklig!

Idag har vi hunnit med att gå en sväng på marknan. Ingen höjdare, så det gick fort vill jag lova.
Vi har varit på lekparken med Veronika och Felix. Och vi har bjussat på tomatsoppa till middag.
Jag har precis sett färdigt Benjamin Button [underbar!] och ska snart fortsätta på Män som hatar kvinnor.


Dagens happy moment;
Theo sitter i vagnen med sitt godishalsband som han fick av Veronika + händerna fulla med godis som han fått av A-K och flinar brett med hela ansiktet samtidigt som han säger:
-Mamma... jag mår jättebra!
-Jasså gör du det? svarar jag.
-Jaaaaaa, suckar han nöjt. Och lyser som en liten sol :]

Marknadshelg!

Och jag ska ha enmans-party med chips, öl och en film! :D
Frågan är bara vilken man ska välja.. hmm..
Jag håller på att beta av lite filmer som 'alla snackar om'. Igår såg jag Twilight. Helt ok, men inte så där superduperbra som många verkar tycka. Däremot så blev jag väldigt sugen på att läsa böckerna. 
Ikväll blir det nog Män som hatar kvinnor eller The curious case of Benjamin Button. Eller så skiter jag i det och ser lite Heroes istället. Den som lever får se ;)

Tack för den, Arbetsförmedlingen!

Imorse ringde min Handläggare från Arbetsförmedlingen. Eftersom jag har jobbat på café och därför är 'serviceinriktad', som de så fint uttrycker det. Så tipsade hon mig om ett deltids/extrajobb inom handeln. Det dom verkar glömma är att det nästan var 10 år sedan jag jobbade på det där (sommar)cafét och att det inte var speciellt seriöst heller.
Hur som helst så hade hon varit i kontakt med någon där och de ville gärna träffa mig. Visst tänkte jag, härligt! Jag som nästan började tro att den där 'arbetsförmedlingen-ringer-och-tipsar-grejen' bara var en myt. För det har då aldrig hänt mig förut.

Jag gick dit och pratade med en av cheferna och de ville 'ha' mig trots att jag aldrig sysslat med eller ens är speciellt intresserad av deras sortiment. Jag skulle få komma på söndag och gå igenom jobbet med chefen och sen skulle jag få bestämma om det var något jag ville förtsätta med eller inte. Om jag skulle vilja fortsätta så ville de ha mig på praktik måndag morgon och några veckor framöver så att de kunde lära upp mig.
Tjohoo! Tänkte jag och såg dollartecken framför mig.

Påväg till AF och min handläggare så ploppar det upp en tanke. 'Men.. måste man inte vara 25 för att kunna få praktik? Ja fast.. den här praktiken leder ju till jobb.. så då kan de ju inte hindra mig! Eller?!'

JO!
De kunde visst det. Jag FICK inte praktisera eftersom jag är under 25 och bara har varit arbetslös i en månad. Så man kan säga att arbetsförmedlingen hindrade mig ifrån att få ett jobb.. samtidigt så kunde jag inte förmå mig att explodera på den söta lilla damen. Hon gjorde verkligen allt för att hitta något 'kryphål' och tyckte det hela var väldigt förargligt.
Det kändes bittert att behöva gå tillbaks och tacka nej :/
Samtidigt så slapp jag ju jobba extra/deltid och 'slösa' bort mina 75 ersättningsdagar som man har när man jobbar deltid. För så många timmar extra var det faktiskt inte..


Snart.. kanske?

Jag blir snart tokig! Visst brukar det väl vara så att det är bytardagar en gång på våren och en gång på hösten?
Det är jag nog rätt säker på. Förra hösten gick jag själv på bytardagarna med Theo i handen och en liten liten Tilia på magen. Hon är född i Augusti och med lite enkel matte så betyder det att bytardagarna borde vara just bakom hörnet. Jag ska lusläsa lyckselebladet idag. Och om ni undrar varför det är panik så kan jag tala om att pojkstackarn knappt har några byxor kvar. Han växer ju som ogräs!
Och till alla släktingar och annat folk som vill köpa kläder åt honom; köp för guds skull 104! Minst. Det är ju tråkigt när folk ska vara snälla och kommer med kläder som sedan visar sig vara på gränsen till försmå.

Ooh kom just på att det är väl idag som LINDEX öppnar? :D Då måste man ju fara dit och spana!

Nu; ducshen!

Gammal untold story..

Leker affär med Theo

Theo -Häj ha du en gass!
Jag -Jaha, tack så mycket. Vad kostar den då?
Theo -Öeeh tio konoj *flinar*
Jag -Varsågod!
*Flinar ännu större*
Theo -Häj ha du en till gass.
Jag -Tack så mycket!
Theo- Tio konoj!
Jag -Jamen jag har ju inga pengar kvar. Du tog ju mina sista!
Theo tittar storögt på mig (som om jag vore dum i huvudet) och säger sedan lite lagomt spydigt:
-Du ha ju kort!


Veckans bästa!



The Smiths - This Charming man
Det finns ingen låt som kan få mig på bättre humör, någonsin!
Har letat som en tok efter denna låten på youtube, och visst finns den. Men det är ju helt fel version.
Äntligen hittade jag den rätta :D

Äsch..

Livet är inte nådigt just nu. Men det orkar jag inte dra..

I förrgår var vi på Leos med Felix + familj och busade en heldag.
Igår var vi i Betsele och hälsade på min kusin + familj och busade ännu mer.
Idag är vi trötta. Tobbe och Tilia gick på affärn för att handla. Jag och Theo är hemma.

Nu till dilemmat. Ska jag gå ut och leka med pojken, eller ska vi duscha? Hmm.. dessa svåra val.


Veckans Bästa!



Svårslagen!


Tror jag får SPUNK!

= som i Theos nya favoritord.. spunk! Pippi och spunken har snurrat flitigt i dvd-spelaren den senaste tiden.

Nåja, åter till ämnet. Vi har vatten överallt!
Okej, där överdrev jag väl lite, men inte var det långt ifrån sanningen inte. Igår bröt vi upp taket nere i källaren. Det bara rann vatten på vissa ställen! Det blev konstaterat att vi ska ta hjälp av försäkringsbolaget för att fixa det. 3000 spänn i självrisk så täcker den det mesta, utom just det som är fel. Väldigt logiskt.. inte! Har vi o/-tur så måste vi byta spånskivor i golvet på övervåningen också, på vissa ställen.
Otur för att det blir en himla massa extrajobb och pengar. Tur för då måste vi nog byta matta i köket, kanske hallen och badrummet med. Som tur är så har vi ju kontakter ;) som vi nog kan deala till oss ett bra pris hos, så det är nog inte hela världen heller. Det skulle vara väldigt trevligt med nytt golv men under andra omständigheter.
Hur som helst så kunde vi äntligen slå igång vattnet igen efter att vi konstaterat att det var en av rören till vattenberedaren som spökat. Så skönt!

Idag skulle jag vara duktig och renbädda och tvätta sängkläder. Så jag slet bort sängkläderna ifrån sängen, stoppade in dom i maskinen, i med tvättmedlet och körde igång. Jag gick ut, stängde dörren och efter en stund så kom jag in igen med lite kläder som skulle tvättas. Jag möts av en STOR pöl som täckte 95% av badrumsgolvet!! Skyndar mig att stänga av tvättmaskinen och får bita mig hårt i läppen för att inte ge fanskapet en omgång med moppskaftet som stod intill! kom jag på att jag hade hittat Theo där inne samma dag som vi hade stängt av vattnet. Han satt och drog i nödtömningsslangen och förmodligen så hade den lossnat då. Jättekul! Så då var det bara att torka upp allt vatten och sen fick min snälle far hjälpa oss att sätta fast den igen när han liks var förbi. På köpet så fick vi en rengöring av torktumlaren och lite expertråd om ventilation. Min pappa rockar, så det så!

Nu ska jag skynda mig att städa bort det sista i badrummet och sen lägger jag nog upp fötterna på soffan tror jag.


RSS 2.0